Bliv en god, klog og levende fortæller. Forny og levendegør gamle fortællinger - eller skab nye. 

Modul 6 (21-22):

TILMELDING (er endnu ikke åben)

Fortællingens lyd og rytme

England har en stærk tradition for at blande fortællingen med musik og sang. En tradition vi også kender i Danmark fra vores balladesange.

På dette modul er fokus sprogets iboende musikalitet og rytme. Vi vil undersøge talens lyd – lege med toner, klang og rytme og finde en vej til at underbygge og styrke den mundtlige fremførelse. Vi vil udforske forholdet mellem talesprog og sang for at udvikle en egen musikalsk helhed i fortællingen. 

Nick Hennessey vil lede deltagerne igennem en række øvelser som grundlag for at eksperimentere med rim og sange, med rytmisk fortælling og poesi, med omkvæd, der bevæger sig mellem tale og sang. Grundlaget er den enkelte fortællers sproglige tone og rytme, som skal findes og udvikles. Igennem øvelser vil vi styrke og udvikle stemmens fysiske side og personlige klang.

Der vil også blive tid til at eksperimentere med at blande fortælling og sang, tilføje korte sangfrekvenser til fortællinger og skabe korte sange og omkvæd for at berige vores fortællinger.

Tippe Molsted, som har været i mesterlære hos de gamle fortællere, vil føre os ind i de danske/nordiske fortælle traditioner, hvor sang og fortælling snor sig mellem hinanden som i en kædedans. 

Undervisningen foregår på smukt og letforståeligt engelsk med mulighed for oversættelse til dansk. Deltagerne fortæller på eget modersmål.

 

Ugeprogram:

er under udarbejdelse...

 

Ret til programforbedringer forbeholdes.

Tilmelding til Fortælle Akademiet

Fortællefestival 2019

Fortælle Akademiet på
Fortællefestivalen på Nr. Vosborg:

 

Fortælle Akademiets

ÅBNE SYMPOSIUM

Maj 2019

blev en fantastisk og overraskende rejse ind i fortællingernes verden.
Godt 60 deltagere og medvirkende skabte og oplevede sammen halvandet døgn med intense fortællinger og samtaler, sang, dans, fest og skønne måltider.

 

> Se billeder

Udbydes af